Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Muurkracht Engineering Downloads Over Certacon
Certacon Engineering

Online catalogus

latei geveldrager borstwering luchtdicht anker loodvervanger spouw loketten


Catalogus download

PDF 6 MBproducten | Lateien

Certacon stalen lateien worden toegepast boven openingen in metselwerkgevels. Dit gebeurt om de belasting van het boven de opening liggende metselwerk over te dragen naar de naast de opening aanwezige metselwerkvlakken. De lateien liggen in het buiten -en/of binnenmetselwerk en worden aan beide zijden van de dagkant op het metselwerk gelegd. De lateien zijn er op berekend om het volledige metselgewicht te dragen. Door het geringe eigen gewicht van de stalen latei ontstaat een forse besparing op arbeid en materiaal.

  • Snelle levertijd, uit voorraad zelfs direct leverbaar
  • Snelle en eenvoudige montage zorgen voor een besparing in de arbeidskosten
  • Esthetische en hoogwaardige afwerking

Standaard
De stalen latei is in vier verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, aangeduid als type I tot en met IV. Alle latei-uitvoeringen kunnen worden gecombineerd met verschillende profielen voor een esthetisch verantwoorde spouwafdichting. Certacon heeft de twee meest voorkomende typen stalen lateien op voorraad liggen. Latei type I met zettingen aan de onder- en bovenzijde welke zorgen voor een grotere constructieve waarde. Tevens functioneert de onderzetting als waterhol en de bovenzetting vergemakkelijkt de folie-invoer. Latei type I is voorzien van een 120 μm polyester poedercoating in de kleur RAL 9005, leverbaar uit voorraad. Dit is een zwarte coating die eventueel goed overschilderbaar is. Deze lateien zijn onder andere geschikt voor toepassing in de 10 km strook vanaf zee. Latei type IV is een haakse hoeklijn zonder onder- of bovenzettingen, deze is alleen voorradig in een thermisch verzinkte uitvoering.

Maatwerk
Naast de standaard lateien produceren wij ook volop maatwerk. Onze afdeling engineering berekent en ontwikkelt de latei voor uw project. Bijvoorbeeld combi-lateien (binnen-buiten), lateien met spouwafdichting, rond gewalste of rond gesneden lateien, verdiept opgelegde lateien en lateien met speciale vormen, zoals een haaks omgezette voorzijde, enzovoort. Standaard worden al onze producten geleverd in een thermisch verzinkte uitvoering. Roestvast staal (RVS) is leverbaar op aanvraag. Het coaten van de lateien is in nagenoeg alle RAL kleuren mogelijk. Neem voor technische informatie contact op met onze technische afdeling.

Voor het toepassen van een latei heeft u mogelijk oplegvilt nodig.

KOMO-certificaat
Certacon heeft er voor gekozen de kwaliteit te laten toetsen en bevestigen door een onafhankelijk certificeringsinstituut. Dit heeft erin geresulteerd dat tijdens de Bouwbeurs 2013, op donderdag 7 februari om 16.00 uur Certacon het KOMO-certificaat voor de engineering en productie van geveldragers en lateien in ontvangst mocht nemen van certificeringsinstituut SGS Intron.

Lateien 1


Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Vacatures

Engineer

Calculator


Laatste nieuws

Klant aan het woord: Maarten Altena

Marktontwikkelingen, prijzen en levertijden

Vroege slimme keuze Certacon geveloplossingen betaald zich uit in de praktijk

Certacon neemt activiteiten geveldragerproducent Muurkracht over


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek